Nichiren Shu

Nichiren Shu (Japans: 日蓮宗) is een boeddhistische orde met een geschiedenis van meer dan 750 jaar. Nichiren (日蓮) is de naam van de stichter van deze traditie en Shu (宗) betekent orde. Nichiren Shu is de oudste orde binnen het Nichirenboeddhisme en omvat zo’n vijfduizend tempels, voornamelijk in Japan.

Volgens Nichiren Shu heeft Nichiren Shonin zijn leer overgedragen aan zes opvolgers. De orde is dan ook een vereniging van verschillende tradities. Deze tradities vinden hun oorsprong bij deze belangrijke leerlingen van Nichiren Shonin.

Een video over het ontstaan van Nichiren Shu van shami Kanse Capon is hier te bekijken (Engelstalig, Nederlandse ondertiteling beschikbaar).

Tempels

De hoofdtempel van Nichiren Shu is de Minobusan Kuonji (foto). Deze tempel werd in 1274 door Nichiren Shonin opgericht. Hij is gelegen op de berg Minobu in de regio Chubu (centraal Japan). Een andere belangrijke tempel is de Ikegami Honmonji, waar Nichiren in 1282 op 61-jarige leeftijd overleed.

Daarnaast zijn er ook enkele tempels buiten Japan gevestigd. Onder meer in Amerika, Canada, Brazilië, Italië en Duitsland. Nichiren Shu Nederland is onderdeel van Nichiren Shu UK. Onze tempel is gevestigd in Dagenham, Londen.

Foto: Yoshio Kohara.

Nieuwsbrief

Een keer per maand sturen wij een nieuwsbrief met onze nieuwste artikelen en activiteiten.
* = verplicht veld

door MailChimp!

Agenda juli 2024

5 juli 2024: Odaimoku-ko (Online, Engelstalig)
19 juli 2024: Lotus Soetra studiegroep (online, Engelstalig)

Vragen? Stuur een bericht naar info@nichiren-shu.nl voor meer informatie!